dijous, 2 d’octubre del 2008

Des de Temuco


Hola a tots i a totes!! Avui us escrivim des de Temuco una ciutat que es troba a quatre hores d'autobus de Concepción. Aquests dies plou i fa força fred. A més a més, cal dir afegir-hi que cada vegada baixem més de latitud i d'alguna manera o altra això hi influeix. Realment això és un altre món perquè els paisatges són molt diversos i cada vegada apareix una vegetació més de muntanya. Es diu de Temuco que és la capital de l'Araucania (Regió dels Mapuches) però aquí n'hem vist ben pocs.
En aquest país tot és pàtria i veus banderes per tot arreu però els xilens que surten a la tele o en qualsevol tipus de publicitat són més blancs... A Santiago ens va sorpendre la diversitat racial, però Xile és una societat molt segregada i molt racista. Per exemple: no poden sentir parlar dels peruans.
Tot i així, la gent que hem conegut han estat molt amables. Per posar un exemple, aquests dies a Concepción hem estat en una casa d'una dona gran que es diu Digna. Ens ha tractat com a fills i ens ha cuidat moltíssim. La gent és amable i es fa estimar. Tot i així, com ens diu tothom aquí, s'ha d'anar amb compte.

7 comentaris:

Cal Quinze ha dit...

Quina enveja! Quines experiències! Per la capital de la rutina tot segueix igual, és el què té la rutina, no?

Salut i a gaudir!

gemmavica ha dit...

Hola prrrrimosssss!!!!! ja veig que us esteu divertint de "lo lindo" i me'n alegro molt! nens la foto de la nena en BN l'heu fet vosaltres??? moooolt xula eh!! a veure si em pendreu la feina. Ostres quin susto lo de la càmera... ja he llegit el blog, jeje, al final tot va quedar en un ensurt. Bueno wapisssssims, cuideu-vos molt que aqui a la terra pàtria hi ha motla gent que us estima. PETONS! ah! records del Jordi, del Xevi i la Miriam, de ma mare, dels yayos.... en fi de tothom! MUAS!

Love and Hate ha dit...

ostres, aquest bloc està molt bé! quantes coses....a seguir amb l'experiència

m¡uk ha dit...

L'inici d'una aventura envejable!! Continueu escrivint amb les mateixes ganes, que no deixarem de llegir-vos. Cuideu-vos molt! Una abraçadota.

Salut!

Anònim ha dit...

hola petardus!per aquí tot molt bé, me tornat a petar genoll i demà me'l posen a lloc. Divendres marxo a València a veure la oli i rafa. seguiu escrivint tot el que feu i deixeu de fer! és un plaer seguir-vos des de tan lluny i de tan aprop a la vegada! un grapat de petons! molta sort i q...el ritmo no pare xurris!

Anònim ha dit...

Hola reietons, desde Manresa amb amor, us diem que ens feu enveja, moltaaa enveja. Espero que estigueu molt bé, perquè nosaltres aviat serem cruspits per la crisi financera mundial :-)
Tranquils, sisplau vosaltres conèixeu món, que nosaltres ens encarreguem de que no s'ensorri aquesta "España, Grande i Libre".
Seriosament...disfruteu i aneu en compte. PETONS. Xevi i Miriam

Queralt i Bernat ha dit...

Tocineta: la foto la vam treure d'internet... tot i que estem fent alguns pinitos amb la camera! Ja t'enviarem alguna coseta, d'acord? Petons i records a la family!
Xevi i Míriam: si, cuideu-vos de la crisi mundial, confiem plenament en vosaltres!
Neus: Tiaaaaaa, un altre cop? Cuida't jolines, cuida't que ens fas patir molt!